Göteborgs Karate Kai

Den stil som vi utövar heter Kyokushin och grundades av Sosai Mas Oyama. Vi har två symboler som representerar Kyokushin, Kanku och Kalligrafin.

Göteborgs Karate Kai, som är en av Sveriges äldsta Karateklubbar, grundades av Shihan Attila Mészáros 1965. Vår chefsinstruktör är Shihan Howard Collins, som med sitt 8:e dan är en av de högst graderade inom vår organisation. Han är också en av de tekniska ledarna inom WKO (World Karate Organization). Vi har således bedrivit träningsverksamhet i Göteborg i 53 år. Verksamheten startade i en träningshall i Guldheden, men flyttade 1983 till egen lokal i stadsdelen Majorna. Vi har under det senaste 35 åren stöttat barn och ungdomar i stadsdelen Majorna.

Våra medlemmar lär sig;

• Teknik, koordination, disciplin och respekt.

• Att ta hand om varandra, visa hänsyn och ansvar.

• Att fokusera och koncentrera sig under längre tid.

Som idrottsförening vill vi:

•Stärka gemenskapen i klubben.

•Ge ungdomar träning i ledarskap.

•Minska riskerna för mobbning och utanförskap samt få förståelse för olika utländska bakgrunder.

•Sprida glädje och positiv anda.

Vi är en ideell klubb med cirka 250 aktiva medlemmar från åtta år och uppåt. Våra lokaler är runt 500 kvadratmeter där vi också har ett gym och cafeteria. Vi har 20 instruktörer med svart bälte, från första dan till femte dan.

Varför träna? Karaten är en fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Karaten består av träning, tävling, lek och uppvisning. Idrottens idé är att utveckla människor positivt, på alla nivåer. Detta gäller såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. När det gäller barn och ungdomar har karaten en stor möjlighet att erbjuda en positiv och omtänksam miljö. Karaten kan utformas så att den ger alla som deltar en kamratlig och trygg social gemenskap. Att vara aktiv är också en förutsättning för hälsa och välbefinnande i dagens stressade samhälle.