Aktiva instruktörer

Chefstränare på Göteborgs Karate Kai – Shihan Howard Collins (8 dan) är född och uppväxt i Wales och har tränat karate i över 40 år. Sin karatekarriär påbörjade han i Wales som femtonåring. När han var 21 åkte han till Japan och tränade för Sosai Masutatsu Oyama, Kyokushins grundare. Efter två år i Japan åkte han tillbaka till Wales och startade där en egen klubb. Några år senare blev han värvad till Göteborgs Karate Kai där han sedan dess varit chefstränare. Är gift med Sensei Theresa och tillsamman har dom en liten dotter.

Utöver att träna GKK´s elever så är han även en av de tekniska ledarna inom vår världsorganisation WKO (World Karate Organisation). Han är också en av de högst graderade inom WKO. Shihan Collins har också genomfört den legendariska Kyokushinbedriften som kallas 100-mannafighten. Han var den första som gjorde denna bedrift på en dag. I detta nästan omänskliga styrkeprov går man 100 matcher i rad: det har till dags dato endast åtta personer i hela världen klarat av. Många fler har provat men misslyckats…

Shihan George Minos (5 dan) föddes 1954 i Aten, Grekland. Jobbar som utvecklingschef på Volvo Personvagnar sedan 2002. Är gift och har två barn. Sensei George började träna Karate 1974 på Lund Shotokan Klubb i Lund. 1977 började han träna på Göteborgs Karate Kai för Shihan Attila Mèszàros.

För honom är klubben liktydig med ett antal människor som tränar där. De har bland annat gett honom respekt, tillit, förståelse och tröst när han behövde det. Träningen har också lärt honom rätt sätt att förhålla sig när det uppstår svårigheter i vardagen. ”Man ska inte ge upp så länge man tycker att det finns något värt att kämpa för”.

Sensei Bosse Lantz (4 dan)föddes 1958 i Hofors. Jobbar som platschef för Da-Elektronik AB sedan 1998. Bor i centrala Göteborg. Är sambo och gillar båtar.

Sensei Bosse började träna Karate 1977 på Göteborgs Karate Kai för Shihan Attila Mèszàros. Karaten har blivit en viktig del i hans liv. Det har gett honom en träningsform som fungerar.

När Shihan är borta är Sensei Bosse och George ansvariga för träningen. Sensei Bosse håller också i kata träningen på söndagar.

Sensei Luis Reyes De La Rosa (4 dan) föddes 1951 i La Romana, Dominikanska Republiken. Jobbar som bilmekaniker och har gjort så i över 20 år. Är sambo och har tre barn. Han är också utbildad idrottsmassör. Sensei Luis började träna Karate 1974 på Banzai Karate Kai för Sensei Dan Larsson.

1978 började han träna på Göteborgs Karate Kai för Shihan Attila Mèszàros. Startade barn- ungdomsträning 1990 på Göteborgs Karate Kai. Sensei Luis är huvudinstruktör för våra barn- och ungdomsgrupper. Hans ambition är att träna och utveckla sig själv och andra inom karaten för att på så sätt uppnå harmoni.

Sensei Theresa Collins (4 dan) föddes 1973 i Guldheden, Göteborg. Började träna karate januari 1994 på Göteborgs Karate Kai,  där hon hela tiden varit aktiv och tränat regelbundet.  Sensei Theresa var med i Svenska Landslaget från 1996-1999. Hon är firmateckare för Göteborgs Karate Kai och är ansvarig för ekonomin, SISU/utbildningar samt hemsidan. Sitter i styrelsen sedan 2003. Är gift med Shihan howard Collins och bor i Härryda och har en liten dotter.

Utbildad till webbdesigner och tycker det mesta med datorer är roligt.  Driver företaget ”Bfd-3c Consulting”, vars huvudsakliga verksamhet är grafisk formgivning inom IT och litteratur samt publicering. Sedan september 2011 driver hon Training for Life tillsammans med Sempai Veronica Köllås. Training for Life är ett företag som erbjuder en annorlunda och rolig träningsupplevelse i form av karate och karateinspirerade träningspass.

Sempai Tomas Péntek (3 dan) föddes 1970 i Tuve, Göteborg. Jobbar inom datatekniker sedan 1992. Är sambo. De första sju åren var hans jobb inriktat på service, installation och support hos kunder. Sen gick han över till lokal support på EHPT AB, Helpdesk och Second Line Support. Arbetar idag på Hewlett Packard som supporttekniker.

Sempai Tomas började träna 1985 på Göteborgs Karate Kai för Shihan Howard Collins. När han kom till GKK och började träna fann han något som han hade saknat i livet. Träningen passade Sempai Tomas utmärkt, alla var artiga mot varandra och hierarkin som fanns passade honom bra.

Sempai Jörgen Ghose (2 dan) föddes 1974 i Göteborg. Sempai Jörgen började träna 1998 på Göteborgs Karate Kai för Shihan Howard Collins. Där han hela tiden varit aktiv och tränat regelbundet. Sempai Jörgen började som hjälpinstruktör för nybörjarna i vuxengruppen. Numera är han en av instruktörerna.

Sempai Veronica Köllås (2 dan) föddes 1979 i Frölunda, Göteborg. Är sambo. Jobbar som montör på Volvo Personvagnar. Men hennes dröm är egentligen att studera modedesign i Australien. Sempai Veronica har också gått en grundkurs i idrottsmassage, men tanken är att gå fler om möjligheten ges.

Sempai Veronica började träna 1997 på Göteborgs Karate Kai för Shihan Howard Collins. Där hon hela tiden varit aktiv och tränat regelbundet. Hon började som hjälpinstruktör, både för barn och vuxna. Sedan gick hon över helt till nybörjarna och tog över passen mer och mer. Numera är hon en av instruktörerna.

Sempai Reine Linderoth (2 dan) föddes 1956 i Kortedala, Göteborg. Jobbar som egenföretagare. Är gift och har två barn.

Sempai Reine började träna Karate 1976 på Banzai Karate Kai för Sensei Dan Larsson. 1983 började han träna på Göteborgs Karate Kai för Shihan Howard Collins. Han är ordförande i klubben, något han hittills tycker har varit en fantastisk tid. Karaten har gett honom en helt underbar kamratskap, fantastiska upplevelser både under och efter träning och massor av goda vänner. Det har också gett honom insikten att Kyokushin Karate ger alla som blir någorlunda hängivna, inklusive han själv, ett bättre liv.