Nybörjarkurser

Varför träna? Karaten är en fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Du behöver varken vara stark eller vig när du börjar, det är sådant som tränas upp med tiden.

Nybörjarkurs för barn och ungdom
Nybörjarkurs för barn 8-11 år och ungdom 12-14 år startar 27 januari. Träningen sker på lördagar 10.00-11.00 från 8-11 år och 14.30-16.00 från 12-14 år, kursen pågår i en termin. Kursavgiften gäller från januari till och med juni ut. Nybörjarkursen kostar 895 kronor. Anmälan och betalning sker på plats gäller bara barn. Avgiften betalas i cafeterian med kort. Vi tar inte emot kontantbetalningar. Vi har tyvärr inga prova-på-dagar men om man slutar efter en gång får man 700 kronor tillbaka, 195 kronor går till administrativa kostnader.

Vi har intagning tre veckor efter kursstart. I betalningen ingår försäkring som gäller året ut. Vi tar tyvärr inte emot några föranmälningar.

Nybörjarträning för vuxna (15 år och uppåt)
Vi har löpande intag från den 6 februari till 26 april. Nu har du möjlighet att prova-på en gång (gäller bara nybörjare för vuxna), innan du bestämmer dig för hur din träning ska se ut. Träningsavgiften är 400 kronor för vuxna 19 år uppåt eller 340 kronor för ungdom 15 år till under 19 år per månad.

För att garantera dig en plats anmäl dig redan nu till info@gkksweden.com och betala träningsavgiften till bg 211-4957. Glöm INTE att skriva nyb. vuxna 2018 på betalningen! I betalningen ingår försäkring som gäller året ut. Vi tar inte emot kontantbetalningar.

Träningen sker på tisdagar 18.00-19.30 och torsdagar 18.00-19.30.

Klädsel och utrustning
I början behövs inga speciella kläder eller utrustning, utan det går bra med en T-shirt och ett par joggingbyxor (inga skor). Däremot ska man ha en dräkt (gi) till graderingen. Det tar 3 – 8 veckor innan vi får in dem, så beställ i god tid. Fråga i cafeterian, så hjälper vi dig. Cafeterian är dock inte alltid bemannad.

Nybörjargradering
Graderingen kostar 230 kronor som betalas in via bankgiro 211-4957 (ange namn, medlemsnummer och att betalningen avser gradering) samt lämna in två passfoton (färg eller svartvitt). Betalning ska vara på GKK:s konto senast 1 vecka före gradering, gäller vuxna. För barngraderingarna gäller det andra datum, gå till sidan Juniorträning.

För att gradera sig måste man ha tränat minst tretton gånger. Graderingen sker i grupp och bakom stängda dörrar. Det du skall kunna till graderingen gås igenom på passen. Dessutom kan du i cafeterian hitta informationslappar som exakt beskriver det du behöver kunna.

Kostnader och avgifter
Som för de flesta aktiviteter så finns vissa initialkostnader. För en nybörjare som graderar består kostnaderna i nybörjaravgiften (695/325 kronor), graderingsavgiften (230 kronor), dräktkostnaden och bälteskostnaden. En dräkt kostar 500 – 1200 kronor beroende på kvalité och storlek. I dräkten ingår jacka, byxor och ett vitt bälte. När man graderat så kostar ett nytt bälte cirka 50 kronor.

För dem som fortsätter så kostar kommande graderingar 130 kronor (första graderingen är dyrare då engångskostnader för graderingspass och medlemskap i vår världsorganisation ingår). Vidare så vill man kanske efter en tid köpa handskar och benskydd. Dessa kostar tillsammans mellan 400 – 800 kronor beroende på typ och kvalité.  Men att köpa dessa är inget krav.