HomeSenior & juniorAllmän information

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/08/cafe.jpg

Välkomna till Göteborgs karate kai. GKK är 700 kvadratmeter stort och erbjuder karateträning och säckträning i inspirerande lokaler med unik design, öppna ytor och stora fönster. I cafeterian säljs drickor och lätt förtäring. Man kan också köpa karatedräkter (gi), bälten (obi), skydd och annan utrustning i cafeterian. Caféansvarig hjälper dig med att hitta rätt storlek och modell på karatedräkten och vilka skydd som passar just dig. Cafeterian är dock inte alltid bemannad.

Har du frågor, exempelvis om avgifter, kan du skicka ett mejl till sensei Theresa på info@gkksweden.com så får du ett svar vanligtvis inom 48 timmar.

Karatedräkt (gi)
Det säljs två modeller i cafeterian Empi och Honbu. En dräkt kostar 500 – 1500 kronor beroende på kvalité och storlek. I dräkten ingår jacka och byxor. För att veta vilken storlek man ska köpa så behöver veta hur lång man är, från där lägger man till 10 cm på sin längd. Så är man t.ex. 170 cm lång så är det storlek 180 man beställer. Karatedräkterna finns i storlekarna 140, 150, 160, 170, 180, 190, 200 och 210. Finns inte dräkten i lager så beställer vi hem den.

Empi modellen är förmodligen den vanligaste nybörjardräkten. Skön att träna i och enkel att tvätta och hålla fräsch. Honbu dräkten är originalmodellen med speciell design från Honbu Dojo i Japan.

Bälten (obi)
Kampsportsbälten används inom olika kampsporter för att markera grad och därmed erfarenhet och teknisk kunskap. Vilket är en gammal tradition som från början härstammar från judo, där bältessystemet inrättades så tidigt som 1883. Därifrån spred det sig vidare till karaten när den populariserades under början av 1900-talet. Idag finns det hundratals olika kampsporter som använder sig av kampsportsbälten. Vilka färger som används och vilka grader färgerna representerar varierar stort mellan olika kampsporter.

I Kyokushin ändvänts mon-systemet för juniorer upp till 15 år fyllda. Övergång av junior med mon grad till kyu-systemet sker på 15 årsdagen, graden överförs automatiskt till motsvarande seniorgrad enligt nedanstående övergångstabell.

Orange (grad 10-9 mon) – 10 kyu orange
Blått (grad 8 mon) – 9 kyu orange
Blått (grad 7 mon) – 8 kyu blått
Gult (grad 6-5 mon) – 7 kyu blått
Grönt (grad 4-3 mon) – 6 kyu gult
Brunt (grad 2-1 mon) – 5 kyu gult

Allmän information

För seniorer 15 år och uppåt används kyu-systemet se enligt nedanstående tabell. Efter första kyu kommer första svartabältet, första dan. Det finns tio dan grader, 1 dan-10 dan. Stilens grundare sosai Oyama är den enda som har 10 dan.

Orange (grad 10-9 kyu)
Blått (grad 8-7 kyu)
Gult (grad 6-5 kyu)
Grönt (grad 4-3 kyu)
Brunt (grad 2-1 kyu)

Skydd och övrig utrustning
Skydd som benskydd, säckhandskar, bröstskydd, suspensoar, sporttejp och tandskydd är att bra komplement ha i sin träningsväska. Är inget krav men rekommenderas.

STRONGEST KARATE

GKK är en professionell Kyokushinklubb som löpande utbildar sina instruktörer. GKK team tävlar på alla nivåer från mindre nationella tävlingar till EM och VM.

PRENUMERERA NU

Missa inte nyhetsbrevet! Anmäl er och få senaste nytt från GKK gällande graderingar, läger, tävlingar mm.

    All contents copyright BFD 2018. All rights reserved.