HomeOm ossKlubbens historia

Etablerades 1965 och är en av Sveriges äldsta karateklubbar.
https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia7.jpg

1965-1978
NÄR ALLT BÖRJADE

Klubben grundades 1965 av shihan Attila Mészáros och mycket har hänt under åren. Under åren 1969-1978 tog klubben sammanlagt 52 medaljer på nationella tävlingar varav 17 guld.
https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Atlla.jpg

1965-1966

1965 är shihan Attila Mészáros 25 år gammal och känner sig redo för att fatta ett mycket viktigt beslut – han skall starta en egen dojo. Han gör slag i saken och väljer att kalla klubben för Göteborgs Karate Kai. Klubben är därmed Sveriges äldsta kyokushinklubb och en av de äldsta karateklubbarna i Sverige, oavsett stil.

För att få elever lägger shihan Attila ut en liten annons i Göteborgstidningen där det står att läsa att det nu finns en nybörjarkurs i karate som kostar 300 kronor. Det kommer femtio nybörjare och två av dessa blev senare instruktörer och kom också att öppna egna klubbar, Dan Larsson och Gregor Söderberg. GKKs dojo låg vid denna tiden på Kungsgatan 15, i lokalerna för Statens skola för scenisk utbildning.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Atlla2.jpg

1967

På bilden syns shihan Attila och TV-reportern Lars-Gunnar Björklund i samtal över en tegelsten som förmodligen var på väg att delas upp i flera delar. Detta skall vara den första karateinspelningen för TV på svensk mark.

Lokalen på Kungsgatan blev snabbt för liten och klubben flyttar till Annedalsskolan. Denna period minns Attila dock som ”that’s where it all started” för både honom och Göteborgs Karate Kai. Träningarna var stenhårda och man mätte träningsintensiteten med hur mycket svett det fanns på fönstren. Under vissa pass kunde man utföra över 2000 kin geri. Samma år blev klubben medlem i svenska Judoförbundet (senare Svenska budoförbundet).

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia2.jpg

1970-1972

Bilden visar sensei Dan Larsson, shihan Attila Mészáros och sempai Gregor Söderberg, 1971. Sensei Dan och sempai Gregor var shihan Attilas första svartbälten och de kom att bilda klubbarna Banzai respektive Kanku. Sempai Gregor hittade ett nedlagt bryggeri som han byggde om till dojo och startade upp Kanku Karate Kai. Sensei Dan i sin tur visade shihan Attila ett gammalt badhus där han tänkte öppna sin klubb. Sensei Dan sa upp sig från sitt jobb och arbetade dag och natt med att förverkliga sin dröm som blev det vi idag känner som Banzai Karate Kai dojos på Herkulesgatan.

Sensei Dan erövrade 1970 den första svenska mästartiteln i karate.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia3.jpg

1971-1972

Shihan collins var en uchi-deshi i Japan 1971-1972. På en grundläggande nivå betyder uchi-deshi ”inneboende elev”. Som Uchi-deshi är man i Honbu två eller flera år, och lever under hårda krav och omständigheter och tränar varje dag, året runt. Begreppet uchi-deshi har med tiden förlorat sin verkliga betydelse och innebörden blivit urvattnad.

På Honbu dojo tränade man alla dagar i veckan. Man tränade på morgonen, eftermiddagen och kvällen och varje pass varade två timmar. Shihan Collins hade inte varit på Honbu dojo mer än några veckor innan sosai Oyama sa till honom att han måste försöka sig på ”hyakunin kumite”: hundramanna kumite. Den dagen kom till slut – två år senare.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia4.jpg

1973-1975

Under en av sina vistelser i London (1973?) kom shihan Attila att träffa en person som skulle betyda mycket för både honom, GKK och svensk karate. Trots att personen i fråga var nästan tio år yngre än han själv fick shihan Attila stor respekt för denna uchi deshi som tränat flera år i Honbu dojo och genomfört 100- mannafighten.

Under ett besök på VM i Tokyo 1975 träffar shihan Attila åter denna man och ger honom ett erbjudande om att komma och bli instruktör på GKK. Hans namn var Howard Collins. Åren går och även lokalen i Annedalsskolan blir för liten och flytten går 1973 till Landala Sportcentrum. Här stannar klubben två år innan Guldhedsskolan blir nästa stopp på resan, 1975.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia5.jpg

1977

Shihan Collins tackar ja och åker till Göteborg och börjar instruera, men efter en kort tid får han hemlängtan och åker tillbaka till Wales. Shihan Attila är dock säker på att shihan Collins kommer tillbaka. Mycket riktigt, efter en tid återvänder shihan Collins och nu var Göteborgs Karate Kais framtid säkrad. Klubben fick ett uppsving med shihan Collins vid rodret och under hans ledning har kvalitet, kunskap och skicklighet inom Kyokushin blivit klubbens adelsmärke.

En tid senare värvade Johnny Grimstål i sin tur shihan Brian Fitkin till Stockholm och därmed fanns två av Europas mest välmeriterade karatepersonligheter i Sverige vilket bådade gott för framtiden. Bild: Hindås sommarläger 1977

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia.jpg

1978

På bild syns shihan Howard Collins efter att ha tagit guld på EM i knock-down öppenvikt klass, 1978. Han vann flertalet karatetävlingar, både nationellt och internationellt, framför allt i England där han bland annat stod som segrare i British Open flera gånger.

Shihan Collins bestämde sig efter VM i Japan 1978 att sluta tävla i knock-down karate och lägga mer fokus på att utveckla stilen och instruera på klubben.

Shihan Attila börjar fundera på att flytta till Stockholm för att utveckla sin optikerverksamhet. Han känner att han lagt fundamentet för en bra karateklubb men känner samtidigt oro för hur hans klubb kommer att utvecklas när han lämnat den. Han diskuterar utvecklingen med sina elever, speciellt med en elev som visar sig ha stor kompetens inom administration och organisationsutveckling, och som senare tar över som styrelseordförande efter Attila. Eleven är Gerhard Draxler. Han axlar uppgiften som ordförande på ett föredömligt sätt och tre år senare flyttar Göteborgs Karate Kai in i sina nuvarande lokaler vid Tysklandsterminalen. Lokalerna är i toppklass och gymmet är ett av de bäst utrustade i Göteborg. Attila kan nu se sin klubb utvecklas utan hans direkta närvaro.

1983
KLUBBEN BLIR KÄND

I april 1982 hittas efter flitigt sökande till slut den lokal där klubben ännu huserar, gamla Sessanterminalens avgångshall i Majnabbe. Lördagen den 15 januari 1983 invigs GKKs nya klubblokal.

När det var dags att öppna entrén vid fyratiden trodde man inte sina ögon. En folkmassa stod tätt hoppressad på bron mellan Stigbergsliden och Sessanterminalen, man blev nästan rädd att de skulle spränga dörren! Över 900 personer stod i kö för att få komma in på klubben. Intresset var så stort att man var tvungen att begränsa tillströmningen av besökare och göra en extra uppvisning två timmar senare. Shihan Howard Collins och shihan Attila Mészáros höjde åskådarnas puls dramatiskt med sin uppvisning där shihan Howard Collins med förbundna ögon skulle avvärja en katanaattack (samurajsvärd) med sina bara händer.

Från och med 1983 erbjöd klubben nybörjarkurser varje kvartal och mellan 100 till 150 elever anmälde sig till varje kurs. Träningar hölls fem dagar i veckan med tre träningspass på en och en halv timme och varje grupp bestod av mellan fyrtio till femtio elever. Medlemsantalet kom detta år upp i 655 personer, vilket är klubbens rekord än så länge.

1984-1999
KLUBBEN VÄXER

GKKS medlemmar har under åren deltagit i många nationella- och internationella tävlingar, i synnerhet efter att shihan Howard Collins tog över den tekniska ledningen.
https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia20.jpg

1984

En minnesvärd uppvisning hölls den 29 augusti 1984 i Bältesspännarparken. Tvåhundra karate-ka klädda i gi sprang i formation från klubblokalen till Bältesspännarparken, via hamnen, Järntorget och Östra Hamngatan. Hundratals människor stannade upp och tittade på en mycket väl utförd gruppuppvisning innehållande spektakulära tameshiwari utförd av shihan Collins.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia21.jpg

1985

Sempai Hans Biéth tävlade redan på 1970-talet med stor framgång. Han vann flertalet karatetävlingar, både nationellt och internationellt, framför allt i England där han bland annat stod som segrare i British Open flera gånger. Som tävlande representerade han både SKK men i synnerhet GKK. Sempai Hans tog silver på EM i England, 1985.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia48.jpg

1988

Sempai Goran Rajkovic tog brons i EM juniorer 1988 Sopron, Ungern.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia22.jpg

1990

Sensei Luis startade upp barnträning på GKK. På den tiden var det inte många klubbar som bedrev karateträning för barn. Sensei Luis har sedan starten 1990 varit ansvarig för barn- och ungdomsgrupperna och är fortsatt lika engagerad. Med sitt ödmjuka sätt och sin talang som instruktör har han lyckats att driva en mycket framgångsrik barn- och ungdomsverksamhet på GKK som klubben är mycket stolt över.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia23.jpg

1992

Miriam Draxler började sin karateträning på GKK som trettonåring i augusti 1979. Ett år senare, när hon hade nått blått bälte, vann hon sitt första DM i clicker. Många tävlingsframgångar följde och EM 1992 tog hon guld (clicker) i Budapest inför femtusen åskådare.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia24.jpg

1992

Sensei Kent startade upp en fightinggrupp i knock-down. Tävlingsverksamheten blev väldigt framgångsrik och under en tioårsperiod lade Kent ner enormt mycket arbete på fightingträning och coachning av teamet som bestod av 15 st fighters, tjejer och killar.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia25.jpg

1997

Sensei Theresa började sin karateträning på GKK när hon var 19 år, januari 1994. Två år senare, när hon hade nått blått bälte, vann hon sitt första RM. Många tävlingsframgångar följde och i Berlin 1997 på EM knock-down öppenvikt klass tog hon brons.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia26.jpg

1999

Sensei Kent startade upp vårt (ö)kända Maratonläger som alltsedan dess har varit ett återkommande och väldigt populärt läger. Ingen deltagare glömmer avslutningspasset, 1000 mae keages i ett svep.

Den 18 augusti 1985 hade GKK en oförglömlig uppvisning i Lisebergshallen. Hallen, med tretusen sittplatser, var fullsatt och utanför ringlade långa köer av besvikna besökare som inte fick plats. Programmet var späckat med en mängd olika högklassiga uppvisningar. Efter en timme blev programmet avbrutet av polisen, på grund av ett anonymt bombhot! Hallen utrymdes, hundpatrull och bombexperter strömmade in för att leta efter bomben. Det visade sig vara falskt alarm och två timmar senare fick man klartecken att släppa in publik och utövare igen. I uppvisningen deltog 300 elever och den slutade vid ettiden på natten. Det var en stor framgång för GKK.

1999 är ett av de bästa tävlingsåren i klubbens historia, både på ungdoms- och vuxensidan. Av fyra svenska deltagare på VM i Japan var två från GKK, sempai Niklas Ollvid och Jonas Nilsson. Sempai Niklas lyckades bäst och hamnade bland de sexton bästa, en fantastisk prestation. På det individuella RM:et i Göteborg sopade GKK rent på prispallen. I damernas tungvikt tog sensei Theresa Collins guld, sempai Petra Glisic silver och Maria Stensson brons. I herrarnas tungvikt tog sempai Niklas guld och Jonas silver. Framgångarna fortsatte med guld i Lag-RM för damerna. Det svenska landslaget som åkte till EM i Köpenhamn bestod till största delen av tävlande från GKK, där bland annat sempai Niklas fick pris som bästa fighter.

I slutet av 90-talet blev sensei Theresa ekonomiansvarig för klubben och hon jobbar fortfarande med att förbättra klubbens ekonomi. Det har tagit många år att komma till den stabila ekonomin GKK har idag, men väl sammansatta styrelser har varit till en stor hjälp i arbetet.

2001-2010
FÖRÄNDRINGENS TID

Genom åren har tusentals elever skolats i Kyokushins anda. GKK har varit framgångsrik i nationella- och internationella tävlingar samt utbildat många nya instruktörer.
https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia30.jpg

2001

2001 var det dags för World Cup i Budapest där shihan Collins och sensei Kent stod för en stor uppvisning. På läktarna satt över tvåtusen åskådare. Allt gick som på räls, timingen mellan fyrverkerierna och musiken var klockren och shihan Collins och sensei Kent kunde inte varit bättre. Det var perfekt! Såväl publiken som den ungerska kyokushinorganisationen var nöjda och entusiatiska.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia28.jpg

2002

Under 2002 startade Shihan Collins yudanshaträning. Hans mål var att fortbilda instruktörerna allteftersom i syfte att de kan föra Kyokushin vidare till nästa generation. Dessa träningar har hjälpt till att skapa en mer sammansatt instruktörsgrupp som även fungerar som ett forum att diskutera olika idéer gällande träning och undervisning.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia29.jpg

2004

Detta år tog en ny träningsform fart. Den döptes till ”The 48 training – blood, sweat and tears” men som oftast helt enkelt kallades för ”48:an”. Träningen, som bestod av synnerligen hård fys, kondition och mental träning, hölls till musik och pågick under 48 minuter utan paus. Instruktörerna var sensei Theresa och sensei Kent. Det blev ett populär och omtyckt träningspass.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia27.jpg

2005

Kampsport har alltid intresserat Maria Stensson och 1996 började hon träna karate på GKK. Till klubbens stora glädje blev Maria 2005 uttagen att som första svensk någonsin representera Europa i World Cup. Tävlingen gick i Osaka Japan och alla toppnamn var på plats. Maria gjorde en fantastisk insats och tog silver i World Cup.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia31.jpg

2005

Klubben firade 40 år som förening 2005. Jubileumsfesten ägde rum på Stora Teatern i Göteborg där man bland annat kunde promenera i minnenas allé, en vägg klädd med historiska bilder och händelser. Många roliga historier berättades under kvällens gång och alla som var där stortrivdes. Arrangemanget ordnades av sensei Theresa, sempai Veronica, Maria Stensson och Zacklina Damnjanovska.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia32.jpg

2006

I maj 2006 fick GKK en förfrågan från ett större företag om GKK kunde hålla ett träningspass för ungefär 250 personer. Klubben svarade ja och tio instruktörer åkte till Halmstad för att genomföra denna unika begivenhet. Träningspasset var till stor glädje för företagets anställda. Klubben köpte dräkter och pannband à la Karate Kid till samtliga deltagare- allt för att skapa rätt stämning.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia33.jpg

2009

I september 2009 anordnade klubben en stor fest till shihan Collins ära med anledning av hans 60-års dag. Gäster kom från när och fjärran. Bland de mer prominenta kan nämnas shihan Furkó Kálmán från Ungern, shihan Heath från Wales, shihan Mézáros, shihan Fitkin, shihan Nygren och shihan Söderkvist. Festen blev en succé med cirka 120 middagsgäster.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia42.jpg

2010

På påsklägret 2010 får klubben sin första kvinnliga sensei.

Allt tog sin början 1994 när en ung och blyg sensei Theresa anmäldes av sin pappa till nybörjarträningen på Göteborgs Karate Kai. Hon ville först inte men började tillsammans med sin lillebror och planen var att hon bara skulle prova några gånger. Att hon har fortsatt efter så många år beror på utmaningen karaten ger henne.

Kansliet genomgick 2002 en stor omstrukturering av det administrativa arbetet. Sensei Theresa tog fram en helt ny databas som skräddarsyddes för klubbens behov, där all närvarohantering och den nödvändiga redovisningen kunde skötas smidigt. Databasen är omarbetad några gånger sedan dess, men är i grunden densamma som vi har idag. Den har varit ett viktigt verktyg för att hålla klubbens ekonomi, medlemsmatrikel och träningsstatistik uppdaterad och under kontroll.

Klubbens svartbälten ordnade en minnesvärd julfest 2003, kanske den bästa vi haft! Temat var 1930-tal och företeelser på Sicilien. Över hundra personer kom i tidsenliga kläder och attribut. En och annan kritstrecksrandig kostym med krutstänk och klänningar med volang syntes på dansgolvet.

2004 arrangerade GKK Riksmästerskapen, i Lisebergshallen. Shihan Collins och Erik Hägge gjorde en uppvisning som fotograferades av pressen och blev mycket uppskattad av såväl tidningsläsarna som av publiken på plats.

Hösten 2005 startades träning för dedikerade tjejer upp. Mellan 2005 och 2012 bedrevs den av sensei Theresa och sempai Veronica. Inriktningen var fighting och fys och var mycket uppskattad av deltagarna. Vi lyckades öka antalet tränande tjejer från bara ett fåtal till en grupp på cirka tjugofem tuffa karatetjejer, som alltid var redo för ett nytt utmanande träningspass. Sempai Tobbe Johansson skapade samma år en ny enhetlig grafisk profil för GKK, att användas i reklam, affischer och informationsmaterial. Äntligen fick vi en snygg ”makeover”.

Hösten 2006 startades fitnessträning på GKK. Detta var ett uppskattat komplement till de ordinarie träningspassen. Passen kombinerade hög musik, styrka, kondition och koordination under en timma på söndagar. Fitnessträning genomfördes mellan 2006-2012. Några av instruktörerna var sempai Veronica, sempai Jörgen, Maria Stensson, Sara Hägge och Anna Hägge.

2007 genomfördes en större renovering av cafeterian. Nytt golv med golvvärme samt nytt innertak. Renoveringen kunde göras tack vare stora insatser av några av klubbens mest engagerade medlemmar. Under de senaste tio åren har en grupp medlemmar varit med och tagit extra stort ansvar för klubbens underhåll och nybyggen. Sempai André Kronander har hjälpt till med ritning och arkitektjobb, Peter Hallberg har stått för elarbeten och Elve Tibom och Lars Berg har skött mycket av snickrandet. Måleriarbeten har, med den äran, utförts av Johan Svedestad, vilket likaså sempai Mats Nyman och Stellan Grund gjort inom plåt- och VVS. Sist men inte minst har Charlotte Holmberg hållit klubben ren och snygg och Raoul Strandberg har stått till tjänst med fordon och transporter i ur och skur.

2009 fick Sempai Tobbe Johansson och Sempai Jörgen Ghose ansvaret att leda fightinggruppen. De startade med ett pass i veckan som snart blev två. Under sempai Tobbes och sempai Jörgens ledning har GKK erövrat många medaljer och skapat framgångsrika fighters; Rebecca Pehrsson, Emma Smith Andersson, Sara Hägge, Fredrik Johansson och Erik Hägge är några exempel.

2012
TVÅ STORA UPPVISNINGAR

2012 fick klubben en förfrågan från en göteborgskändis att göra en uppvisning på den stora lastbilsmässan Elmia i Jönköping. Senare under året kom ytterligare en förfrågan från ett annat företag att göra en uppvisning på Svenska Mässan. GKK tackade ja och genomförde lyckade uppvisningar. Företagen var väldigt nöjda med framförandet likväl som deras kunder.

2013-2014
KREATIVITET OCH PLANERING

Prisutdelning, GKK Kata Cup, jubileumsbok och shieldträning. Mycket händer de här två åren.
https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia47.jpg

2013

Våren 2013 fick sensei Theresa en förfrågan av Bertil Bengtsson att skriva en jubileumsbok om Göteborgs Karate Kai vilket hon och sempai Tobbe tyckte var en kanonidé. En minnesbok om klubben, ett sätt att föra historien och arvet vidare. Nu började ett gediget arbete med att leta upp fakta och information samt att intervjua olika karateprofiler, verksamma under klubbens historia.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia48.jpg

2013

Årets kampsportsgala hölls kvällen till ära på Berns anrika salonger mitt i centrala Stockholm. Sveriges bästa kampsportare var på plats. Budo- och Kampsportsförbundet delade ut pris för årets traditionella utövare till shihan Howard Collins. Sempai Reine tog emot priset, då shihan själv inte kunde närvara. Shihan Collins har varit nominerad att antal gånger men detta året vann han priset för årets traditionella utövare.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/08/gkk_katacup.jpg

2013

GKK Kata Cup anordnades för första gången genom ett initiativ från shihan George Minos. Tävlingen fyllde ett behov för de som ville prova på att tävla i kata och för de som behövde mer tävlingserfarenhet. Tävlingen har varit välbesökt och populär och klubbens förhoppning är att den är en bra språngbräda för sveriges kommande kataspecialister!

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia49.jpg

2014

2014 startades träningsformen Shieldtraining upp. Detta i syfte att locka fler medlemmar till klubben och bredda klubbens verksamhet. Shieldtraining var öppen för alla och man lyckades få en bra och stabil träningsgrupp. Shieldtraning var ett högintensivt pass med intervallträning, som varvas med bål- och stabiliseringsövningar till inspirerande musik. Instruktörerna var sensei Theresa, Sara Hägge, sempai Veronica och sensei Kent.

2015
GKK 50 ÅR, NY SHIHAN, TVÅ YONDAN

Jubileumsboken är äntligen färdig. Redaktör var sensei Theresa och sempai Tobbe var ansvarig för layout. Projektet, att dokumentera klubbens historia i en bok, innebar ett stort ansvar. Det tog över ett år att bli klar.

2015 är ett händelserikt år för klubben. GKK fyller 50 år och det firas med en stor fest på Hotell Radisson Blu Scandinavia den 13 juni 2015. På gästlistan finns bland andra Shihan Howard Collins, Shihan Attila Mezaros, Shihan Håkan Nygren, shihan Brian Fitkin, shihan Michael Söderkvist, shihan Alwyn Heat och Sempai Gerhard Draxler. Evenemanget innehåller god mat, trevligt folk och många olika event under kvällens gång med bland annat en bokrelease ”GKKs jubileumsbok 50 år” som handlar om Göteborgs Karate Kais fem decennier. Boken innehåller många kända profiler från klubbens historia. Arrangemang ordnades av sensei Theresa och sempai Veronica.

Samma år åker shihan George, sensei Luis och sensei Theresa till Japan för att gradera på WKOs internationella träningsläger. Över 49 länder är representerade på lägret. Detta år var speciellt, över 400 deltagare på lägret av vilka cirka 120 st skulle gradera. Graderingen gick bra för GKKs deltagare och klubben fick en ny shihan, två yondan.

2016-
UTVECKLINGEN GÅR FRAMÅT

Två EM-brons och ett EM-guld, klubben lanserar två nya reklamfilmer samt publicerar ny hemsida.
https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia46.jpg

2016

Sara Hägge har placerat sig i toppskiktet i en mångfald karatetävlingar, både nationellt och internationellt. På Swedish Open 2012 tog Sara brons, 2014 guld och 2016 silver. På Dimond Cup 2016 i Antwerp tog hon silver och på EM i Tblisi samma år tog hon brons i knock-down.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia62.jpg

2017

För att locka fler deltagare till nybörjarkursen bestämmer sig klubben att lansera en ny reklamfilm. Klubben får hjälp av Peter Björklund (medlem). Filmen blir den första i en serie av reklamfilmer för att promota GKK. Sensei Theresa ställde upp som artist.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia44.jpg

2017

Det blev underhållning av högsta kvalitet när Sverige tog historiskt EM-guld i Roskilde. Sara Hägge blev Svensk Kyokushins första Europamästarinna och därmed fick Sveriges sitt första EM-guld i kumite sedan 1993.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia45.jpg

2018

Detta året får Sara Hägge en speciell utmaning. Hon ska som regerande Europamästarinna försvara EM-guldet. Sara tar EM-brons på EM i Polen och fortsätter därmed att placera sig på prispallen.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/09/Klubbens_Historia65.jpg

2018

GKK lanserar ytterligare en reklamfilm med hjälp av Peter Björklund. Filmen blir den andra i en serie av reklamfilmer för att promota GKK. Sensei Kent ställde upp som artist.

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia61.jpg

2018

I augusti publicerades Göteborgs Karate Kais nya hemsida. Webbdesigner sensei Theresa och korrektur/granskning Anna Lundgren (medlem).

https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia48.jpg
https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Klubbens_Historia48.jpg

STRONGEST KARATE

GKK är en professionell Kyokushinklubb som löpande utbildar sina instruktörer. GKK team tävlar på alla nivåer från mindre nationella tävlingar till EM och VM.

PRENUMERERA NU

Missa inte nyhetsbrevet! Anmäl er och få senaste nytt från GKK gällande graderingar, läger, tävlingar mm.

    All contents copyright BFD 2018. All rights reserved.