https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/07/Traning4.jpg

Göteborgs Karate Kai har förmånen att ha en av världens högst graderade karateinstruktör nämligen chefstränaren shihan Howard Collins. Även han säger ”Det finns alltid utrymme för perfektion”. Kyokushin kan tyckas vara ett oföränderligt system, men så är det inte. Tekniker har förändrats, lagts till och tagits bort under årens lopp. Och även om Kyokushin är en förhållandevis ung stil, bygger den på flertusenåriga traditioner som fördes från Kina via Okinawa till Japan. Shihan Collins är intresserad av att försöka återföra en del som gått förlorat på vägen.

Shihan Collins vill inte bara undervisa i tekniker, utan också förmedla andra kvaliteter. Som gott uppförande till exempel, det kostar ingenting och det reflekterar vem du är. Gott uppförande handlar om respekt för andra, vi bugar alltid för varandra innan vi tränar och innan vi börjar fightas. Så gott uppförande och respekt är några av de viktigaste kvaliteterna i Kyokushin karate.

Seniorträning erbjuds från 15 år och uppåt. Träningen är tuff, hård, rolig och man får hela tiden nya utmaningar på vägen.

PLANERINGSDATUM

Karate är den optimala träningen. Anta utmaningen!

Man blir aldrig för gammal att börja och aldrig för gammal för att sluta. Kom ner och träffa instruktörerna eller bara titta och låt dig inspireras av ett träningspass.

Man säger ofta ’det är aldrig för sent att börja’. Ändå tvekar man. Varför? Välkommen till GKK oavsett om du vill titta på ett träningspass och låta dig inspireras eller börja direkt.

Karate är den optimala träningen, oavsett ålder och oavsett när i livet du väljer att börja. På GKK tränar man i grupp men träningen är ändå individuell, du tränar för dig själv. Instruktörerna är där och peppar och pushar dig och hjälper dig med teknikerna. Du bestämmer vilken nivå du vill lägga träningen på. Kan man träna 100 % då kör man på och har man en skada, som hindrar från att träna fullt ut, så lägger man träningen på en lägre nivå. Prata med instruktören inför passet om dina förutsättningar så kan du vara säker på att få rätt pushning och stöd. I karate finns ett antal regler. Dessa lär man sig efterhand och man förutsätts att följa dem. Tex så hälsar man när man går in och ut från dojon.

Ett träningspass brukar innehåller kihon, kata och kumite. Kihon betår av grundtekniker; slag, blockeringar och sparktekniker. Kihon utgör grundstenarna till din träning och teknikerna upprepas på varje träningspass för att öva in och finslipa koordination, balans, timing och disciplin. Kata är ett förutbestämt mönster av grundtekniker där man försöker uppnå harmoni mellan sinne, kropp och själ. I Kata läggs mycket fokus på timing och korrekt utförande. Kumite är fighting där man använder teknikerna man lärt sig under träningen. I fighting tar man emot slag och sparkar samt ger tillbaka. Fighting är den delen av kyokushin som en del känner sig osäkra på men man tar sig an utmaningen och känner att man växer. Sparringen är tuff och hård men det är sällan skador inträffar.

STRONGEST KARATE

GKK är en professionell Kyokushinklubb som löpande utbildar sina instruktörer. GKK team tävlar på alla nivåer från mindre nationella tävlingar till EM och VM.

PRENUMERERA NU

Missa inte nyhetsbrevet! Anmäl er och få senaste nytt från GKK gällande graderingar, läger, tävlingar mm.

    All contents copyright BFD 2018. All rights reserved.