https://www.gkksweden.com/wp-content/uploads/2018/08/Luis_delaRosa_2.jpg

Sensei Luis har varit ansvarig för barn- och ungdomsgrupperna sedan 1990. Med sitt ödmjuka sätt och sin talang som instruktör har han lyckats att driva en mycket framgångsrik barn- och ungdomsverksamhet på GKK som håller än i dag. GKK har juniorträning på tisdagar och lördagar i åldrar 7 år upp till 15 år.

Allmän information

Karate passar alla åldrar och är en mycket bra idrott för barn eftersom den är så allsidig. Hela kroppen tränas och barnen utvecklar kroppskontroll, koordination och blir smidiga samtidigt som de har roligt tillsammans med andra.

I karate finns ett antal regler. Stort fokus läggs på dojoetikett, hur man uppför sig i dojon mot sin instruktör och mot sina träningskamrater. Gott uppförande handlar om respekt för andra, vi bugar alltid för varandra innan vi tränar och innan vi börjar fightas. Detta lär man sig efterhand och man förutsätts att följa dem. Så gott uppförande och respekt är några av de viktigaste kvaliteterna i Kyokushin karate.

Ett träningspass brukar innehåller kihon, kata och kumite. Kihon betår av grundtekniker; slag, blockeringar och sparktekniker. Kihon utgör grundstenarna till din träning och teknikerna upprepas på varje träningspass för att öva in och finslipa koordination, balans, timing och disciplin. Kata är ett förutbestämt mönster av grundtekniker där man försöker uppnå harmoni mellan sinne, kropp och själ. I Kata läggs mycket fokus på timing och korrekt utförande. Kumite är fighting där man använder teknikerna man lärt sig under träningen.

Är man intresserad av att börja tävla i kata eller kumite prata med sensei Luis för mer information.

STRONGEST KARATE

GKK är en professionell Kyokushinklubb som löpande utbildar sina instruktörer. GKK team tävlar på alla nivåer från mindre nationella tävlingar till EM och VM.

PRENUMERERA NU

Missa inte nyhetsbrevet! Anmäl er och få senaste nytt från GKK gällande graderingar, läger, tävlingar mm.

    All contents copyright BFD 2018. All rights reserved.